Ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ώς μήνας Ενημέρωσης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. 

Γυναίκες με καρκίνο, γυναίκες που επέζησαν από καρκίνο του μαστού και υποστηριχτές της προσπάθειας αφύπνισης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού  στα social media, ανακήρυξαν το 2011 την 13η  Οκτωβρίου "Ημέρα Χωρίς Σουτιέν".

Από το 2011 καρκινοπαθείς γυναίκες, επιζήσαντες της ασθένειας, αλλά και απλές υποστηρίκτριες του σκοπού ανακήρυξαν την 13η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Σουτιέν. Η ημέρα αυτή λειτουργεί ως υπενθύμιση προς όλες τις γυναίκες, ώστε να υποβληθούν στον απαραίτητο ετήσιο έλεγχο για καρκίνο του μαστού, ώστε να γίνονται πιο έγκαιρες διαγνώσεις.
Ο Οκτώβριος παραδοσιακά αποτελεί σε πολλές χώρες τον μήνα της αφύπνισης σχετικά με τη νόσο του καρκίνου του μαστού, καθώς διοργανώνονται διεθνείς καμπάνιες και εκστρατείες με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη νόσο, τη διάγνωση και τη θεραπεία της. Η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς σουτιέν γιορτάζεται εναλλακτικά και τον Ιούλιο.Η #nobraday, όπως είναι γνωστή στα social media, εκτός από την απελευθέρωση από τα σουτιέν, γιορτάζεται φορώντας το κλασικό σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού, την ροζ κορδέλα. Οι δράσεις της σημερινής ημέρας διενεργούνται συνήθως μέσω διαδικτύου, μέσω δημοσιεύσεων με το #nobraday στο Instagram και στο Facebook, αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου, διοργανώνονται και ζωντανές δράσεις με γυναίκες που «ξεφορτώνονται» τα σουτιέν τους.