Της Στέλλας Σάββα

Άλλη μια μαύρη σελίδα για τα γήπεδα της Κύπρου γράφτηκε χθες το βράδυ. Οι γνωστοί άγνωστοι των γηπέδων ξαναχτύπησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα κυπέλου μεταξύ της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ, στο τσίρειο στάδιο, βάζοντας φωτιές και προκαλώντας βανδαλισμούς, ενώ σκηνές ντροπής καταγράφηκαν στη δυτική κερκίδα του σταδίου, με μέλη της ΜΜΑΔ και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, να δίνουν μάχες σώμα με σώμα.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν το σφύριγμα του διαιτητή για έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ανεγκέφαλοι οπαδοί έβαλαν μπουρλότο σε αποχωρητήρια της κερκίδας. Τότε μέλη της ΜΜΑΔ, μετά από εντολή που έλαβαν από την υπηρεσία ασφάλειας του γηπέδου, μπούκαραν στην κερκίδα για να συνοδεύσουν τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Τότε τα αίματα άναψαν, η κατάσταση ξέφυγε κάθε ελέγχου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν άγριες συμπλοκές, με οπαδούς των πορτοκαλί να ρίχνουν πλαστικές καρέκλες , φωτοβολίδες και αντικείμενα στα μέλη της ΜΜΑΔ. Ως απάντηση η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία για τα επεισόδια, σε 37χρονο κάτοικο Λεμεσού και 21χρονο κάτοικος Λευκωσίας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους, τραυματίστηκαν με την αστυνομία να υποστηρίζει ότι αντιστάθηκαν της σύλληψης και χρησιμοποιήθηκε αναγκαία βία. Στο νοσοκομείο τραυματίες κατέληξαν και 4 μέλη της ΜΜΑΔ.

Η παρέμβαση της αστυνομίας στον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των φίλων της ομάδας όσο και της διοίκησης. Για σκοπούς ασφάλειας των φιλάθλων, έγινε παρέμβαση απαντά η αστυνομία.

Οι χούλιγκαν, στο πέρασμα τους εκτός από τα 5 καμένα αποχωρητήρια, και τις βρομολοχίες που έγραψαν στους τοίχους της κερκίδας, προκάλεσαν βανδαλισμούς στο τσίρειο στάδιο, με τον υπεύθυνο εγκαταστάσεων του σταδίου, μετρώντας ξανά πληγές, να κάνει λόγο για 25 χιλιάδες ευρώ ζημιά, την οποία θα κληθεί να πληρώσει η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.

 Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού,  το οποίο μετά από πολύωρη διαδικασία απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για 6ήμερη κράτηση τους και εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο δύο ημερών. Ανακρινόμενοι προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.