Το ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο, το αρχαιότερο Γυμνάσιο του Ελληνισμού, βεβηλώθηκε τα τελευταία 24ωρα, όταν ασυνείδητοι εισήλθαν νύχτα στον προαύλιο χώρο του, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ανύψωσαν πανί με το σύνθημα «Επανενωμένη Κύπρος» στα ελληνικά και τα τουρκικά, αλλά και  σχέδια προσβλητικά τόσο για την ελληνική όσο και την τουρκική σημαία».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Μάλιστα δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό -κρύβοντας βέβαια τα πρόσωπά τους- να βιντεογραφήσουν την υποστολή της ελληνικής σημαίας και να αναρτήσουν το σχετικό βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο».

«Πρόκειται για καταδικαστέα πράξη. Ευχόμαστε η υπόθεση -η οποία διερευνάται από σήμερα το πρωί από την Αστυνομία- να ολοκληρωθεί το συντομότερο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Αλληλεγγύη σημειώνει ότι «είναι η τελευταία χρονικά πληγή που ανοίγει στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, μετά τις σχεδιαζόμενες αλλοιώσεις στο ιστορικό κτήριο και το πέταγμα αρχαιολογικών ευρημάτων σε σκυβαλότοπους».

«Ελπίζουμε η επόμενη πληγή να μην είναι τυχόν «τιμωρητικές» μεταθέσεις εκπαιδευτικών του Παγκυπρίου Γυμνασίου, οι οποίοι υπερασπίζονται με σθένος την ιστορική του αξία» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.