Η σφοδρή αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους κατηγορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή του απάντηση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι `η σφοδρή αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στο περιεχόμενο της Έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για τις καλές του υπηρεσίες, για τα όσα συνέβησαν στο Κραν Μοντανά, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσα κόμματα και όσους υποψήφιους Προέδρους, για προεκλογικούς και μόνο λόγους, κατηγορούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το περιεχόμενο της Έκθεσης, ενώ την ίδια ώρα δικαιώνουν τη θέση της Κυβέρνησης`.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτει, `εκτός από το γεγονός ότι ουσιαστικά κατηγορεί τον ΓΓ του ΟΗΕ ως μη αντικειμενικό επειδή δεν αποδίδει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ξεκαθαρίζει, για άλλη μια φορά, για όσους αμφισβητούν τα πραγματικά γεγονότα, ότι τόσο πριν από το δείπνο στο Κραν Μοντανά όσο και κατά τη διάρκεια του δείπνου η Τουρκία δεν αποδεχόταν την αρχή που έθεσε ο ΓΓ ουσιαστικά για μηδέν τουρκικές εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα και για μηδέν τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο`.

`Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού` καταλήγει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.