Ενισχύεται το δολάριο στην έναρξη των συναλλαγών στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, καθώς οι επενδυτές επαναξιολόγησαν τον αντίκτυπο της νίκης του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το δολάριο είχε υποχωρήσει μέχρι 2% στον απόηχο της νίκης έκπληξη του Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον, που ενίσχυσε τις ανησυχίες για οικονομική και πολιτική αναταραχή και έθεσε υπό αμφισβήτηση την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, η οποία αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, παρά το ότι η Κλίντον θεωρείται ως η υποψήφια που θα άφηνε στο τραπέζι την αύξηση των επιτοκίων τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι προτάσεις προστατευτισμού του Τραμπ, οι περικοπές φορολογιών και οι υποσχέσεις του ότι θα κάνει τις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό να επαναπατρίσουν περισσότερα έσοδα τους για να φορολογηθούν, θα μπορούσαν να είναι θετικές για το δολάριο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Οκτωβρίου έναντι του δολαρίου μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ, στο $1,0938.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα είχε ανέλθει στη διάρκεια της νύκτας μέχρι και το $1,1299, καθώς οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ άρχισαν να αυξάνονται.

Το μεξικάνικο πέσο, βαρόμετρο των προσδοκιών της αγοράς για την προεδρία Τραμπ, πραγματοποίησε βουτιά πέρα του 13%, σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, υποχωρώντας κάτω από τα 21,00 πέσο ανά δολάριο. Στη συνέχεια επανέκτησε μέρος του χαμένου εδάφους για να ανέλθει γύρω στα 19,93 πέσο ανά δολάριο, αλλά παρέμεινε χαμηλότερα κατά περίπου 9%.