Έτοιμος να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού δηλώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μια μέρα μετά την εμπλοκή στη διαδικασία με αφορμή την αξίωση του Μουσταφά Ακιντζί  να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής, να τιμάται στα σχολεία η επέτειος  του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Της Νατάσας Ιωάννου 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον καλεί να είναι παρόν στο Ραντεβού την ερχόμενη Πέμπτη και διαμηνύει πως δεν θα μπει σε ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών .

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα που επιχειρεί διάσωση και συνέχιση της διαδικασία, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις και το ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ επανέλαβε πολλές φορές πως αυτός που αποχώρησε από τη συνάντηση ήταν ο Κ. Ακιντζί,  ο οποίος σήμερα τα βάζει με το Νορβηγό διπλωμάτη λέγοντας του ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι λέει την μισή αλήθεια.
Την ίδια ώρα επιμένει σε προϋποθέσεις για επιστροφή του στο τραπέζι των συνομιλιών. Ζητά ούτε λίγο, ούτε πολύ ακύρωση της απόφασης της Βουλής.

Στις εξελίξεις παρεμβαίνει και η Κομισιόν που απευθύνει έκκληση στους δυο ηγέτες να ξεπεράσουν τη διακοπή των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού και αν όλοι προσπαθήσουν σκληρά, η λύση είναι εφικτή.