Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων θα βρεθούν, σήμερα στις 09:00,  οι αναπομπές που έγιναν, μία που αφορά τον νόμο για τους χαμηλοσυνταξιούχους και δύο που αφορούν πακέτο νομοθετημάτων για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία.

Αναμένεται, επίσης, η Βουλή με απόφασή της να εξουσιοδοτήσει τη διενέργεια δαπάνης από νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου για το μήνα Φεβρουάριο του 2018 (δωδεκατημόριο Φεβρουαρίου).

Ο ένας αναπεμφθείς νόμος στόχευε σε άρση του χρονικού περιορισμού υποβολής αίτησης για πρόσθετο επίδομα μέσω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην έκθεσή της προς την Ολομέλεια της Βουλής, ενημερώνει το νομοθετικό σώμα ότι ομόφωνα αποφάσισε να αποδεχθεί την αναπομπή του νόμου περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών, αφού τέθηκε ενώπιον της το κείμενο του νομοσχεδίου με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθετεί υπό όρους, το στόχο που είχε η Επιτροπή Εργασίας με την προώθηση και ψήφιση του αναπεμφθέντος νόμου.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί και ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σε ό,τι αφορά τις αναπομπές των δύο νόμων για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία που εξετάστηκαν σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών στις 2 Ιανουαρίου, η έκθεση της Επιτροπής προς την Ολομέλεια αναφέρει ότι τα κόμματα θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ