Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας για το ψηφοδέλτιο των Προεδρικών εκλογών. 

Το έμβλημα του ανεξάρτητου Υποψηφίου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρη Αριστείδου, το οποίο εικονίζει χειροπέδες και το λεκτικό «Χειροπέδες στους κλεφτοπολιτικάντηδες» είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από δύο εκλογικά επιτελεία, του Σταύρου Μαλά και του Νίκου Αναστασιάδη.

Μιλώντας στο TVONE και την εκπομπή "Πρωινά Νέα", ο Αναπληρωτής έφορος εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περίπτωση.  

"Υπήρξαν και στο παρελθόν εμβλήματα ανεξάρτητων υποψηφίων, παρόμοιας φύσης με του κ. Αριστείδου. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει την Υπηρεσία εκλογών και κάνουμε σκέψεις για την αναγκαιότητα τροποποίησης της νομοθεσίας, έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον έφορο να εγκρύνει ή όχι κάποια εμβλήματα, πέραν από αυτά που καθορίζονται από το νόμο.  

Οι ψηφοφόροι..

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στον αριθμό των ψηφοφόρων που έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. 

"Ο αριθμός των ψηφοφόρων υπολογίζεται περίπου στους 550.000. Τώρα το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι αν θα υπάρχει η αποχή που παρατηρήθηκε στις προηγούμενες εκλογές ή αν η αποχή θα είναι λιγότερη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου.