Μια ανάρτηση, γροθιά στο στομάχι, έκανε μέσα από την σελίδα της στο Facebook η Αστυνομία Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση, αφορά, την υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους ζωή αλλά και των συνανθρώπων τους.  

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, η βελόνα του ταχύμετρου (ή η ψηφιακή ανάγνωση, ανάλογα με το αυτοκίνητο) κινείται αργά, 200, 199, 198 και στη συνέχεια το αυτοκίνητο φαίνεται να σταματάει απότομα. Αυτό το χτύπημα που ακούτε ίσως να είναι και το τελευταίο σας.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο συγκεκριμένος οδηγός, ο οποίος κινείτο κυριολεκτικά στη «ζώνη θανάτου» με 216 χιλιόμετρα αντί 100 που είναι το επιτρεπόμενο όριο, φάνηκε τυχερός, γιατί ανακόπηκε όχι από ένα βίαιο χτύπημα, που θα του στερούσε τη δική του ζωή [ή τη ζωή κάποιων άλλων], αλλά από μέλος της Αστυνομίας.

Ο συγκεκριμένος οδηγός ανακόπηκε χθες βράδυ από μέλος του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αρχηγείου, να οδηγά το αυτοκίνητο του στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, με ταχύτητα 216 χιλιόμετρα αντί 100. Συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα (κατηγορήθηκε γραπτώς) ενώ διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε και χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας σε ισχύ.

Πρέπει να το αντιληφθούμε επιτέλους, οι συνάνθρωποι μας που διακινούνται στους δρόμους έχουν γονείς, οικογένειες, παιδιά, δικούς τους ανθρώπους που τους περιμένουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια.

Σεβασμός λοιπόν. ΣΕΒΑΣΜΟΣ.»