Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016.

Η σημερινή δικάσιμος, συνεχίστηκε με τις τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων, Παναγιώτη Πένταφκα και Loy Dejan Νίκου Δημητρίου και Λοϊζου Νεοφύτου και της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Έλλης Παπαγαπίου.

Θύματα του τετραπλού φονικού ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο Λοχίας της Αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγος του Σκεύη, καθώς και ένας εκ των δραστών ο Jani Vogli.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταφκα, κατά την αγόρευση του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μαρτυρία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, η οποία όπως ανέφερε, έδωσε το στίγμα στους ανακριτές, για τους ηθικούς ή φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις τρεις καταθέσεις που έδωσε στην αστυνομία ο φρουρός ασφαλείας του Φάνου Καλοψιδιώτη, Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, ο οποίος έκανε λόγο για τρεις εκτελεστές, πράγμα που άλλαξε στην πορεία, αφού, κατά την εξέταση του στο δικαστήριο, αναφέρθηκε σε δυο εκτελεστές.

Όσον αφορά τον Χαράλαμπο Ανδρέου, μάρτυρα κατηγορίας, ο κ. Δημητρίου, αναφέρθηκε στην κατάθεση του στην οποία, περιγράφει τα γεγονότα την βραδιά του φονικού.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταφκα, ο Ανδρέου, στην κατάθεση του, αναφέρει, ότι οι εκτελεστές επέστρεψαν στο όχημα, πράγμα που δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς οι εκτελεστές όπως αναφέρετε στα γεγονότα της υπόθεσης ήταν δυο.

Ανέφερε εξάλλου, ότι ο Ανδρέου δεν γνώριζε τον πελάτη του, ενώ σημαντικό στοιχείο που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση ήταν τα κινητά τηλέφωνα του Πένταφκα.

«Πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, μάρτυρας υπέδειξε κατηγορούμενο τον οποίο δεν γνώριζε καν», πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του σέρβου φρουρού ασφαλείας Loy Dejan, Λοίζος Νεοφύτου, έκανε λόγο για εξ ακοής μαρτυρία που εμπλέκει τον πελάτη του στο φόνο.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον χρόνο που υπέδειξε ο Χαράλαμπος Ανδρέου, τον οποίο χρειάστηκαν για να φτάσουν από την έπαυλη που διέμεναν στο εστιατόριο.

«Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Ανδρέου για το χρόνο που έφτασε στο εστιατόριο. Είπε 3 λεπτά, για να μπορεί να τοποθετήσει τον πελάτη μου κατά τον επίδικο χρόνο στην τουαλέτα».

Εξάλλου, ο κ. Νεοφύτου, αναφέρθηκε στον τρόπο που η αστυνομία χειρίστηκε την υπόθεση, λέγοντας ότι δεν μπήκαν καν στον κόπο να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς του πελάτη του.

Όσον αφορά τον μάρτυρα κατηγορίας Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, ο κ. Νεοφύτου, ανέφερε ότι ήταν προκατειλημμένος.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Έλλη Παπαγαπίου, ανέφερε, ότι η γραμμή της κατηγορούσας αρχής βασίζεται στην μαρτυρία του Χαράλαμπου Ανδρέου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μαρτυρία του Χριστάκη Αντωνίου, που αφορά τα δυο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον φόνο/

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο Loy Dejan, η κ. Παπαγαπίου, ανέφερε ότι δεν επέδειξε ευαισθησία καθώς δεν μίλησε στην Αστυνομία, μετά το φόνο, αλλά μετά τη σύλληψη του.

Είπε εξάλλου, ότι ο κατηγορούμενος, είχε τον χρόνο για να πετάξει το κινητό με τα οποίο έστειλε μήνυμα στους εκτελεστές.

Μετά τις αγορεύσεις η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου  ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα αναγνωσθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9 το πρωί.

Το δικαστήριο, επιφυλάσσει την απόφαση του, για τον Σεπτέμβριο, την ώρα μάλιστα που ο φάκελος του τετραπλού φονικού δεν έχει κλείσει, μετά και τις συλλήψεις των Σέρβων εκτελεστών.