Με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Νικόλα Παπαδόπουλος παρουσιάζει τον Σταύρο Μαλά δημοσκόπηση της Noverna που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα «Πολίτης» και η οποία δίνει στον Νίκο Αναστασιάδη τον τίτλο του φαβορί σε ότι αφορά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Noverna ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται να προηγείται με 32,1%, έναντι 18,6% του κ. Μαλά, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφαλίζει ποσοστό 14,5%, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ 5,7% και o Γιώργος Λιλλήκας 1,2%. Ενώ «ποσοστό 0,5% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο υποψήφιο, ποσοστό 4,8% επιλέγουν λευκό, 14,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 7,5% ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ 0,5% αρνήθηκαν να απαντήσουν».

dimoskopisinovernas.jpg

Νικητής ο Νίκος Αναστασιάδης;

Πάντως η έρευνα της Noverna παρουσιάζει τον Νίκο Αναστασιάδη νικητή σε όλα τα σενάρια. Για παράδειγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αντίπαλο τον Νικόλα Παπαδόπουλο εξασφαλίζει 40,9%, έναντι 25,2% του προέδρου του ΔΗΚΟ, ενώ σε ένα τέτοιο σενάριο 9,2% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό, «13,1% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 11,1% ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ 5% δεν απάντησαν».

noverna2.jpg

Ενώ σε περίπτωση που στο δεύτερο γύρο ο Νίκος Αναστασιάδης βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σταύρο Μαλά, ο πρώτος εξασφαλίζει σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Noverna ποσοστό 43,3% έναντι του25,1% που συγκεντρώνει ο δεύτερος. Ενώ «9,1% δηλώνουν πως θα ρίξουν λευκό, 12% είναι αναποφάσιστοι, 10,1% λένε ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ 0,4% δεν απάντησε».

noverna3.jpg

Ταυτότητα έρευνας

Η δημοσκόπηση της NOVERNA Analytics and Research πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης», με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε ένα δείγμα 835 ατόμων.