Αγαπητοί συνεργάτες επισυνάπτεται σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για το διορισμό του νέου προέδρου διεθνούς κύρους στην Ελληνική Τράπεζας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας αποφάσισε το διορισμό του κ. Youssef Nasr ως μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας στις 6 Νοεμβρίου 2017. Ο διορισμός υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα τεθεί σε ισχύ όταν υπάρξει διαθέσιμη θέση στο Δ.Σ. 

Λίγα λόγια για τον κ. Youssef Nasr 
- Αμερικάνος πολίτης, γεννήθηκε στις 21 Σεπτ. 1954 στο Λίβανο. 
- Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cambridge του Ην. Βασιλείου (ΒΑ και ΜΑ στα Μαθηματικά) και στο Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ (ΜΒΑ). 
- Εργάστηκε για 34 χρόνια στην HSBC από το 1976 ως το 2010, υπηρετώντας ως πρόεδρος και σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε τοποθεσίες όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Τορόντο, Βανκούβερ, Ντουμπάι και Σάο Πάολο. 
1997 – 1999 (πρόεδρος και ΑΕΔ της HSBC Καναδά)
1999- 2003 (πρόεδρος και ΑΕΔ της HSBC ΗΠΑ και Β. Αμερικής) 
2003- 2006 (πρόεδρος της HSBC Βραζιλίας και Γεν. Διευθυντής του ομίλου της HSBC Νοτίου Αμερικής) 
2007- 2010 (πρόεδρος και ΑΕΔ της HSBC στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική). 

- Συμμετέχει στη διδασκαλία του προγράμματος FIDE, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κεντρική Τράπεζα της Μαλαισίας για την επιμόρφωση Διοικητικών Συμβούλων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στην εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων, τη στρατηγική και ηγετικές ικανότητες. 
- Διδάσκει στο πρόγραμμα Executive MBA του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού και ασχολείται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. 
- Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Metin Mitchell & Company, εταιρείας εξευρέσεως εκτελεστικών στελεχών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα το Ντουμπάι και μέλος του Δ.Σ. του Brookfield Asset Management, από τα μεγαλύτερα alternative investment funds παγκοσμίως με ενεργητικό $250 δις.