Μπροστά σε ένα θλιβερό όσο και εξοργιστικό θέαμα βρέθηκαν όσοι επισκέφθηκαν πριν από δυο μέρες την παραλία Πέρα Γαληνών στις Σίσες Μυλοποτάμου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Άγνωστός ή άγνωστοι είχαν δέσει, βασανίσει και τέλος αποκεφαλίσει μια θαλάσσια χελώνα.

Όπως γράφει το cretapost.gr το περιστατικό ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου ενώ γίνετια αναφορά για άτομα που όταν εντόπισαν τη χελώνα, την έδεσαν μ’ ένα σχοινί, την έκοψαν γύρω – γύρω για να της βγάλουν το καβούκι και στο τέλος της έκοψαν το κεφάλι.

chelonaww.jpg

Ανάλογα περιστατικά, βασανισμού έως και θανάτωσης θαλάσσιων χελωνών παρατηρούνται δυστυχώς πολύ συχνά τις παραλίες τα καλοκαίρια. Πριν από έναν χρόνο στη Νάξο άγνωστος έδεσε στο πίσω πόδι της χελώνας ένα μπουκάλι γεμάτο με τσιμέντο, προκειμένου να την σκοτώσει με αργό και βασανιστικό θάνατο. Τελικά η χελώνα βρέθηκε νεκρή το από το Σύλλογο Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου στην περιοχή Λαγκούνα.

Πέρυσι το καλοκαίρι είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις η ανάρτηση βίντεο με τον βασανισμό μιας χελώνας καρέτα -καρέτα από έναν ψαρά στην Κατερίνη ενώ ο άνδρας τελικά παραπέμφθηκε σε δίκη. Στο βίντεο εμφανίζεται να χτυπάει τη χελώνα στο κεφάλι για να την αναγκάσει να ανοίξει το στόμα της, την κρατάει όρθια για να σταθεί στα πίσω πόδια της ώστε να «περπατήσει».

chelonawwwww.jpg

Πηγή: huffingtonpost.gr