«Δεν ξοφλά η Τουρκία με την επιστροφή των προσφύγων Μαρωνιτών στα χωριά τους» δήλωσε  ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η επιστροφή των προσφύγων Μαρωνιτών  αποτελεί υποχρέωση της Τουρκίας η οποία πηγάζει από την Συμφωνία της τρίτης Βιέννης την οποία η κατοχική δύναμη ουδέποτε εφάρμοσε.

Βάσει των προνοιών της συγκεκριμένης συμφωνίας ανέφερε εξάλλου, «οι Τούρκοι έχουν υποχρέωση να αποστρατικοποιήσουν τα δύο Μαρωνίτικα χωριά, και να επιτρέψουν στους Μαρωνίτες όπως και σε όλους τους κατοίκους της Καρπασίας αλλά και άλλους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα χωριά τους ».

Μια τέτοια ενέργεια, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, δεν αίρει την παρανομία και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που έχει επιφέρει η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή. Δεν ξοφλά η Τουρκία με αυτόν τον τρόπο είπε, ενώ σημείωσε ότι η Τουρκία, θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα στην άρση της παρανομίας που έχει συντελεστεί με την τουρκική εισβολή και να επιτρέψει και στους άλλους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.