Σειρά τιμητικών διακρίσεων από τη διεθνή επιστημονική εταιρεία Medichem έτυχε η καθηγήτρια Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ελπίδα – Νίκη Εμμανουήλ – Νικολούση. Κατά τη διάρκεια του 44ου Διεθνούς Συνεδρίου της Medichem που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας, της απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της Επιστημονικής Εταιρείας για τις πολύτιμες υπηρεσίες της, ως μέλους του ΔΣ της Medichem. Η καθηγήτρια Νικολούση η οποία είναι Εθνικός Εκπρόσωπος της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας στη διεθνή εταιρεία Medichem επανεξελέγη και φέτος στο ΔΣ της εταιρείας.

Στο Διεθνές Συνέδριο της Medichem, βραβεύθηκαν τρεις επιστημονικές εργασίες, μια εκ των οποίων είναι της καθηγήτριας Νικολούση. Θέμα της εργασίας οι: «Μικροσκοπικές και υπέρ-μικροσκοπικές παρατηρήσεις σε ιστούς και όργανα νεογνών πειραματοζώων μετά από “in vivo” έκθεση σε βαρέα μέταλλα κατά τη διάρκεια της κυήσεως» (Light and ultrastructural observations in neonatal experimental animals’ organs after “in vivo” exposure to heavy metals during gestation). Το αποτέλεσμα των ερευνητικών δεδομένων που προέκυψαν και βρίσκονται ακόμη υπό εξέλιξη ως προς την ανάλυση των δεδομένων τους προκύπτουν από τριετή μελέτη της τοξικότητας των βαρέων μετάλλων του περιβάλλοντος σε έμβρυα και νεογνά.

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος συγχαίροντας τη Δρ. Νικολούση δήλωσε: «Εκφράζω προσωπικά και θεσμικά τα θερμά μου συγχαρητήρια για τα επιτεύγματά σας. Αποτελούν τιμή τόσο για σας όσο και για την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου».

Η εταιρεία Medichem (www.medichem.org) είναι μια διεθνής επιστημονική εταιρεία με πρωταρχικό στόχο την παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της πρόληψης της περιβαλλοντικής και της επαγγελματικής έκθεσης της υγείας σε χημικά προϊόντα.