Την έκδοση διατάγματος διήμερης κράτησης εξέδωσε, λίγο μετά το μεσημέρι, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον των δυο οπαδών του ΑΠΟΕΛ, ηλικίας 21 και 37 χρόνων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στο Τσίρειο Στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.
 
Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι του Τσιρείου μετρούν τις ζημιές τους, οι οποίες υπολογίζονται στις 20 με 25 χιλιάδες ευρώ περίπου, σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή του σταδίου Κώστα Χριστοδούλου.
 
Όπως ανέφερε στα ΜΜΕ, από τη δυτική κερκίδα καταστράφηκαν 120 περίπου καθίσματα και πέντε αποχωρητήρια, τα οποία υπέστησαν ζημιές, όταν οπαδοί έθεσαν φωτιά σε πλαστικά καθίσματα που τοποθέτησαν στους νεροχύτες. Επίσης, πρόσθεσε, έσπασαν τζάμια και φωτιστικά.
 
Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο μετά από πολύωρη διαδικασία απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για 6ήμερη κράτηση τους και εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο δύο ημερών.
 
Ανακρινόμενοι οι δύο φέρεται να αρνούνται ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ υποστηρίζουν πως κτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από μέλη της Αστυνομίας.
 
Υπενθυμίζεται πως, τόσο οι ύποπτοι, όσο και τέσσερις αστυνομικοί, μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος και 21χρονος έφεραν τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός τους και έτυχαν των πρώτων βοηθειών.
 
Όσον αφορά στους τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς, όπως διαπιστώθηκε έφεραν κακώσεις, εκχυμώσεις και τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός τους. Οι τρεις αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν, ενώ ο τέταρτος υπέστη αντιβράχιο οίδημα στο δεξί χέρι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία στον ορθοπεδικό θάλαμο.

πηγή Κυπε