Συγκλονίζει τον δικηγορικό και πολιτικό κόσμο της Ελλάδας η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, ο 52χρονος δικηγόρος πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από δύο πρόσωπα με τα οποία είχε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν υπόθεση την οποία χειριζόταν το τελευταίο διάστημα.  
Ο Ζαφειρόπουλος φέρεται πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα ενώπιον συνεργάτη του που ήταν στο ραντεβού.

Ο Ζαφειρόπουλος ασχολείτο με μεγάλες υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος όπως η υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ εκπροσωπούσε νομικά την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ήταν γιος του πρώην βουλευτής της ΝΔ, Επανμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ενώ διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 2010 και διετέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέδωσε ανακοινώσεις καταδίκης και αποτροπιασμού της δολοφονίας και συμπαράστασης στην οικογένεια του δολοφονηθέντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ