Με "νέο" πρόσωπο ξαναζεί 16χρονη Κυπριοπούλα, η οποία γεννήθηκε το σύνδρομο Goldenheard, χάρη στην πρωτοποριακή επέμβαση που έγινε από ομάδα γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

To συγκεκριμένο περιστατικό αφορά την αποκατάσταση προσώπου 16χρονης,  που γεννήθηκε με Goldenheard syndrome. Η 16χρονη, γεννήθηκε με δυσμορφία προσώπου μερική υποπλασία της κάτω γνάθου, απουσία ζυγωματικών οστών και κροταφικής άρθρωσης καθώς και δυστοπία οφθαλμικού κόγχου. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Δρ. Νεόφυτο Δημητριάδη, η συγκεκριμένη επέμβαση αφορά μια δύσκολη και πολύ εξειδικευμένη επέμβαση δημιουργίας νέας γνάθου με μοσχεύματα προκατασκευασμένα, δημιουργία νέου ζυγωματικού και κροταφικής άρθρωσης καθώς και μετακινήση του δυστοπικού οφθαλμικού κόγχου για απόκτηση συμμετρίας. 

Επιπλέον διενεργήθηκε ορθογναθική χειρουργική επέμβαση για επανατοποθέτηση των γνάθων και του μέσου τριτημορίου του προσώπου. 

Η όλη διαδικασία έγινε με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και τρισδιάστατων απεικονίσεων από όπου κατασκευάστηκαν τα εξατομικευμένα μοσχεύματα μεγάλης ακρίβειας. 

Η συγκεκριμένη επέμβαση διήρκεσε 17 ώρες και διεκπεραιώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Το κοριτσάκι ανάρρωσε και η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών όπου θεραπεύτηκαν με την εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής μεθόδου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Michigan State University της Αμερικής, αποτελούν Κέντρα αναφοράς εφαρμογής αυτής της Πρωτοποριακής τεχνικής και παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών στον κόσμο όπου θεραπεύτηκαν με την εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής μεθόδου. 

Τέλος, ο Δρ. Δημητριάδης και η ομάδα του, ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Διευθύντρια που παραχώρησαν τις εγκαταστάσεις του γενικού Νοσοκομείου και επιχορήγησαν τα υλικά της επέμβασης.