Του Σταύρου Αντωνίου

Συγκίνηση και θαυμασμό προκαλεί η ιστορία της μικρής αλεπουδίτσας που εντοπίστηκε στο Γραμμικό Πάρκο Στροβόλου σε άσχημη κατάσταση και περιθάλφθηκε από συμπολίτη μας μέχρι την απελευθέρωση της στη Νεκρή Ζώνη.

Την αλεπού εντόπισε πριν από μερικές μέρες κάποιος συμπολίτης μας, οποίος αποφάσισε να βοηθήσει το μικρό ζώο και κάθε βράδυ πήγαινε στο σημείο όπου την βρήκε για να του προσφέρει φαγητό και νερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συμπολίτης μας που εντόπισε την αλεπού, ζήτησε την βοήθεια των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Στροβόλου οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά και του έδωσαν μια παγίδα για να μπορέσει να μεταφέρει την αλεπού σε κάποιο βιότοπο ώστε να καταφέρει να επιβιώσει.

alepoukkkk.jpg

Σημαντική ήταν και η συμβολή του κοινοτάρχη της Δένειας ο οποίος βοήθησε στον εντοπισμό ενός κατάλληλου βιότοπου για την αλεπού εντός της Νεκρής Ζώνης.

Όπως έγραψε ο συμπολίτης μας στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, ο οποίος ευχαρίστησε διάφορα πρόσωπα, κρατικές υπηρεσίες και τοπικους φορείς για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση που του πρόσφεραν στην προσπάθεια του να σώσει την μικρή αλεπού, «Πραγματικά εξαίρετη επιλογή φυσικού περιβάλλοντος για τη μικρή μας Φόξυ, η οποία απόλαυσε την δροσιά του ρυακιού αμέσως μετά την απελευθέρωσή της. Μπράβο Χάρη. Εκεί όμως που κοντοστάθηκε για λίγο, μόλις απελευθερώθηκε, και γύρισε το κεφάλι της πίσω κοιτάζοντας μας λες και μας ευχαριστούσε, ένας κόμπος στάθηκε στο λαιμό όλων μας. Ελπίζω να επιλέξαμε το καλύτερο για κείνη...»

alepou.jpg

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρχαν 2 απόψεις από ειδικούς και έπρεπε να αποφασίσουν ποιά είναι η καλύτερη για την αλεπουδίτσα . «Η μια είναι το ημιελεγχόμενο καταφύγιο για άγρια ζώα κοντά στην Αραδίππου, όπου τους δίδεται τροφή και νερό μέχρι την προσαρμογή τους. Η άλλη να αφεθεί εντελώς ελεύθερη σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας». Τελικά επιλέχθηκε το δεύτερο.

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης και για την έμπρακτη βοήθεια που του πρόσφερε λειτουργός του Τμήματος Δασών αλλά και άτομα από το καταφύγιο της Αραδίππου.

Πλέον η μικρή Φόξυ βρίσκεται σε φυσικό βιότοπο στην Νεκρή Ζώνη, μακριά από κυνηγούς και έξω από την πόλη.


alepouuu.jpg
nekrizonifysi.jpg
Το σημείο όπου αφέθηκε ελεύθερη η αλεπου.