Ένα πολύ παλιό αλλά και πολύ συγκινητικό γράμμα ανακαλύφθηκε σε ένα σπίτι στο Γουέστφιλντ στο Νιού Τζέρσεϊ αυτή τη βδομάδα, λίγες ημέρες πριν την Γιορτή της Μητέρας.

Ο Άλεν Κουκ και η κόρη του Μελίσσα έκαναν ανακαίνιση στο σπίτι τους όταν σε μια ρωγμή στην ταράτσα ανακάλυψαν μια όμορφη, παλιά ιστορία αγάπης που είχε μείνει ξεχασμένη και κλεισμένη σε έναν φάκελο για πολλά χρόνια.

«Ο φάκελος ήταν παλιός και κίτρινος. Φαινόταν πως δεν είχε ανοιχτεί ποτέ. Ήταν απίστευτο. Ο γαμπρός μου το άνοιξε και διάβασε το γράμμα που είχε μέσα του. Το είχε γράψει γυναίκα και μέσα σε αυτό ανέφερε για το μωρό που θα ερχόταν σύντομα στη ζωή», αναφέρει στο CNNi ο Άλεν Κουκ.

Η ιστορία αγάπης –που θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη- ξεκινά το 1945. Ήταν 4 Μαΐου, της ίδιας χρονιάς, όταν η Βιρτζίνια έγραψε αυτή την ερωτική επιστολή στον συζυγό της Ρολφ Κριστόφερσεν. Εκείνη την περίοδο ο άνδρας ταξίδευε, καθώς υπηρετούσε στο Ναυτικό της Νορβηγίας.

lettersd.jpg

Ο φάκελος έγραφε πάνω «επιστροφή στον αποστολέα». Δεν είχε βρει ποτέ τον προορισμό του. Η οικογένεια, συγκινήθηκε με την ιστορία αγάπης και η κόρη του Άλεν έψαξε το όνομα του παραλήπτη στο διαδίκτυο. Τελικά βρήκε το τηλέφωνο του γιού του Ρολφ Κριστόφερσεν, ο οποίος μένει στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

«Μια άγνωστη μου τηλεφώνησε στο γραφείο. Απλά είχε ψάξει το όνομά μου στο διαδίκτυο και με βρήκε γιατί έχω το ίδιο όνομα με τον πατέρα μου. (Η κοπέλα) μου είπε πως είχε ένα γράμμα», αναφέρει ο 66χρονος γιός του Κριστόφερσεν στο CNNi.

Ο νεαρός Κρίστοφερ δεν είχε γεννηθεί ακόμη, όταν η μητέρα του Βιρτζίνια είχε γράψει το γράμμα αυτό στον πατέρα του, αλλά τα λόγια της είχαν ιδιαίτερη σημασία για αυτόν. Η μητέρα του είχε πεθάνει έξι χρόνια πριν.

«Σε αγαπάω Ρολφ, όπως αγαπάω τον καυτό ήλιο και για αυτό βρίσκεσαι στη ζωή μου. Είσαι ο ήλιος μου», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

letterrrr.jpg

letterr.jpg

letteroo.jpg

letterppp.jpg

letteruuu.jpg

Μετά από 72 χρόνια, τα λόγια αυτά επιτέλους έφτασαν στον παραλήπτη τους. Ο 66χρονος τηλεφώνησε άμεσα στον πατέρα του, που σήμερα είναι 96 ετών και ζει στην Καλιφόρνια και του διάβασε το γράμμα τηλεφωνικώς. «Ήμουν τόσο έκπληκτος, μετά από τόσα χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος που έμαθα για την ύπαρξη αυτού του γράμματος. Είμαι ακόμα συγκινημένος», αναφέρει ο ίδιος.
letterggg.jpg

Η χαμένη ερωτική επιστολή θεωρείται πως είχε παραπέσει σε κάποια ρωγμή που υπήρχε στη σοφίτα, όπου παλιά ζούσαν οι Κριστόφερσεν και είχε ξεχαστεί εκεί ακόμη και όταν μετακόμισαν από το σπίτι.

«Πλησιάζει η γιορτή της μητέρας και το να διαβάζω λόγια που είχε γράψει η μητέρα μου, μου υπενθυμίζει πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια ο γιός της οικογένειας.

Πηγή: cnn.gr