Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ωστόσο σε πολλές περιοχές το σκηνικό του καιρού είναι φθινοπωρινό... ή μάλλον καλύτερα, χειμερινό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του «χειμερινού» Ιουλίου, είναι η σφοδρή χιονοθύελλα που σημειώνεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Όλυμπο.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, οι θερμοκρασίες είναι μονοψήφιες, καθώς ο υδράργυρος έπεσε απότομα τις τελευταίες ώρες λόγω της επέλασης της “Μέδουσας”.

Λόγο του κακού καιρικού αυτού φαινόμενου, είχαμε ένα νεκρό 48χρονο άντρα στην Αμφιλοχία από κτύπημα κεραυνού, ο οποίος αγνοείτο από την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί στη σορό του 48χρονου.

Την ίδια στιγμή, η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ η οποία από το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου αναζητά έναν Ρουμάνο ορειβάτη που ήθελε να ανεβεί στην κορυφή του Ολύμπου και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά.

Ο ορειβάτης αρχικά είχε επικοινωνήσει με την ΕΜΑΚ όμως δεν είχε ακόμη εντοπιστεί. Σημειώνεται ότι με την επιδείνωση του καιρού και την χιονοθύελλα η επιχείρηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους άντρες της ΕΜΑΚ.


ΠΗΓΗ - cnn.gr