Ολοκληρώθηκαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και πλέον αναμένεται ότι το γεωτρύπανο West Capella θα αρχίσει σήμερα τη γεώτρηση στον Ονησίφορο.

Με βάση τον προγραμματισμό της Κοινοπραξίας ΕΝΙ - ΤΟΤΑΛ, η γεώτρηση θα διαρκέσει 75 ημέρες.

Συνωστισμός από πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με το ερευνητικό σκάφος Barbaros να πλέει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, νοτιοδυτικά της Πάφου, ενώ στην περιοχή κινείται και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, την ίδια ώρα που οι κινήσεις της Τουρκίας παρακολουθούνται από ένα ευρύ δίκτυο επιτήρησης, καθώς στο σημείο υπάρχουν και Γαλλικές φρεγάτες.

Οι προσδοκίες

Μιλώντας στους 101,1 ο Υπουργός Ενέργειας, ανέφερε ότι η  δομή του κοιτάσματος δεν είναι μεγάλη και κατ επέκταση η ανακάλυψη δεν θα είναι μεγάλη, ανέφερε ο κ Λακκοτρύπης , λέγοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση το κοίτασμα να είναι ανάλογο του κοιτάσματος της Αφροδίτης.

Ο Υπουργός Ενέργειας, σημείωσε ότι αυτή γεώτρηση θα επιβεβαίωση ή θα καταρρίψει, όχι τελεσίδικα το γεωλογικό μοντέλο «Ζορ».

Σημείωσε επίσης ότι οι προσδοκίες μας βασίζονται πάνω σε δυο πυλώνες ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρώτος πυλώνας είναι να υπάρχει μια ανακάλυψη, είτε μικρή, είτε μεγάλη, ενώ ο δεύτερος πυλώνας είναι τα αποτελέσματα της Γεώτρησης, στον «Ονισήφορο» καθώς αυτά  θα μας δείξουν τη συνέχεια και ποια πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας.