Σκληρή κριτική άσκησαν τα εκλογικά επιτελεία των άλλων υποψηφίων, κατά του Προέδρου Αναστασιάδη, με αφορμή την παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων, για την επόμενη πενταετία. 

Του Μάριου Παπαηλία

Το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου τονίζει πως το λεγόμενο σχέδιο του κ. Αναστασιάδη δεν το είδαμε ποτέ γιατί δεν υπάρχει. «Το λεγόμενο όραμα του κ. Αναστασιάδη, δηλαδή, η συνέχιση της αποτυχημένης και επικίνδυνης πολιτικής των υποχωρήσεων στο Κυπριακό, η διαιώνιση της αναξιοκρατίας, αποτελεί εφιάλτη για τους πολίτες».

Οι πολίτες έχουν μνήμη έχουν και κρίση υποδεικνύει το εκλογικό επιτελείο Σταύρου Μαλά. «Ένα προεκλογικό πρόγραμμα για να έχει αξία πρέπει αυτός που το εξαγγέλλει να έχει επιδώσει διαπιστευτήρια αξιοπιστίας μέσα από την πολιτική του διαδρομή.  Ο κ. Αναστασιάδης το 2013 ακύρωσε όλες τις βασικές δεσμεύσεις που ρητώς τότε είχε αναλάβει».

Για τραγικά αδιέξοδα που οδήγησε το Κυπριακό, κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το Εκλογικό Επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα.

«Πέντε χρόνια μετά το "δεσμεύομαι", ο Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε σήμερα όσα ο ίδιος δεν εφάρμοσε.  Με γενικολογίες, ασάφειες και επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί, όπως πριν από πέντε χρόνια, να ξεγελάσει τους πολίτες».

Στην κριτική των εκλογικών επιτελείων απαντά ο ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για εξαγγελίες ούτε και για υποσχέσεις, αλλά για πολιτικές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με Πρόγραμμα και Σχέδιο Διακυβέρνησης εδραιωμένο σε πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι σε λόγια και υποσχέσεις. Σε μεγάλο βαθμό, το Σχέδιο Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη βρίσκεται ήδη μπροστά στα μάτια του πολίτη».