Το 42% των ανδρών παραδέχεται ότι είναι παρθένοι , το ίδιο και το 44,2% των γυναικών της χώρας που δεν έχει έρθει ποτέ σε ερωτική επαφή με το αντίθετο φύλο...

Οι χαμηλοί δείκτες γεννητικότητας είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αλλά το πρόβλημα με τους Γιαπωνέζους φαίνεται πως δεν είναι μόνο αυτό.

Έρευνα που δημοσιεύουν οι «Japan Times» κατέγραψε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στις ερωτικές σχέσεις των ανύπανδρων ανδρών και των γυναικών, με μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού της χώρας να παραδέχεται ότι δεν έχει κάνει ποτέ σεξ!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 70% των ανύπαντρων ανδρών στην Ιαπωνία ηλικίας 18-34 ετών λέει ότι δεν έχει κάποιου είδους ερωτική σχέση. Στην ίδια... κατάσταση και το 60% των ανύπαντρων γυναικών.

Αλλά το πρόβλημα χειροτερεύει: Το 42% των ανδρών παραδέχεται δεν έχει έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή με το αντίθετο φύλο, ποσοστό που στις γυναίκες αγγίζει το 44,2%!

Η έρευνα καταγράφει δηλαδή πως σχεδόν οι μισοί «single» πολίτες της Ιαπωνίας είναι παρθένοι και παρθένες, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να βρει τρόπους να αντιστρέψει αυτή την τάση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μάλιστα δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παρθένοι και παρθένες από ό,τι το 2010, όταν είχε γίνει η τελευταία μελέτη πάνω στο θέμα, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 36,2% για τους άνδρες και 38,7% για τις γυναίκες.

Η μελέτη δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών Πληθυσμού και Κοινωνικής Ασφάλειας.