Αλλάζουν εποχή οι δημόσιες υπηρεσίες της Κύπρου, καθώς ακλουθώντας το ρεύμα της εποχής εκσυγχρονίζονται, μπαίνοντας για τα καλά στην ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» ,σχεδόν άλλες πενήντα υπηρεσίες του Δημοσίου θα προσφέρουν ψηφιακή εξυπηρέτηση τα αμέσως επόμενα χρόνια και μάλιστα ορισμένες από αυτές, όπως η ηλεκτρονική υγεία (ehealth) και η ηλεκτρονική δικαιοσύνη (ejustice), φιλοδοξούν να φέρουν επαναστατικές καινοτομίες στην καθημερινότητα όχι μόνον των πολιτών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών, οργανωμένων συνόλων και ενδιαφερομένων ομάδων.

Εhealth και ejustice
το ehealth, με τη δημιουργία του Γενικού Σχεδίου Υγείας, προβλέπει μηχανογράφηση των νοσοκομείων, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου, κάρτας νοσηλείας, διασύνδεσης των γιατρών online και πολλά άλλα. 

Το ίδιο φιλόδοξος είναι ο στόχος της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, δηλαδή της μηχανογράφησης όλης της διαδικασίας στην απονομή δικαιοσύνης, από την υποβολή της δικογραφίας μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ένα τεράστιο έργο που βρίσκεται στα σκαριά και το οποίο αποτελεί αίτημα του δικηγορικού κόσμου εδώ και αρκετά χρόνια.