Τα τελευταία χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά σιγά στην ζωή μας, κάνοντας κάθε μηχάνημα που χρησιμοποιούμε λίγο πιο «έξυπνο».

Από αυτήν την εξέλιξη φυσικά δεν θα μπορούσαν να εξαιρούνται τα αυτοκίνητα. Η Google έχει ήδη αναπτύξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πλάνο των self-driving cars, την ώρα που οι περισσότερες εταιρίες ψάχνουν τους καλύτερους τρόπους να εφοδιάσουν τα αυτοκίνητα τους με περισσότερη... νοημοσύνη.

Πρωτοπόρος σε καινοτόμες τεχνολογίες, όπως πάντα, ο Ελον Μασκ, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla Motors, έχει φροντίσει να δημιουργήσει αυτοκίνητα νέας γενιάς, εισάγοντας τους δυνατότητες που πριν από κάποια χρόνια θα φαίνονταν «μαγικές».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό μεγιστάνα, το τελευταίο λειτουργικό της Tesla έχει την ικανότητα να προβλέπει επικίνδυνα ατυχήματα πριν από τον οδηγό, μέσα από ένα σύστημα ακτίνων Χ και οπτικών αισθητήρων, που «σκανάρουν» την περιοχή γύρω του. Με αυτό το τρόπο, μπορεί να σώσει την ζωή του οδηγού του. Ως τώρα αυτό δεν είχε ακόμα επιβεβαιωθεί στην πράξη. Ενα ατύχημα στην Ολλανδία ωστόσο, φρόντισε να βγάλει... ασπροπρόσωπο τον Ελον Μασκ

Πηγή: iefeimerida.gr