Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Γιώργος Κάρουλλας,  καθώς Ημικρατικοί Οργανισμοί, με καθυστέρηση μέχρι και τεσσάρων και πέντε μηνών, καταθέτουν τους ετήσιους προϋπολογισμούς τους στη Βουλή για έγκριση. 

«Όταν ο κρατικός προϋπολογισμός έρχεται έγκαιρα κατατίθεται και η διαδικασία ολοκληρώνεται πριν την έναρξη της νέας χρονιάς, δεν μπορούμε πλέον να αποδεχθούμε την πρακτική να κατατίθενται προϋπολογισμοί ημικρατικών οργανισμών λίγο πριν εισέλθουμε στη θερινή περίοδο», σημειώνει ο κ Κάρουλλας.

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «η εύκολη λύση της  κάλυψης των άμεσων αναγκών με δωδεκατημόρια, είναι μια νοοτροπία που δεν βοηθά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των Οργανισμών». Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζουν δωδεκατημόρια από τους προϋπολογισμούς τους, τότε επικεντρώνονται στην κάλυψη των μηνιαίων εξόδων τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την υλοποίηση στρατηγικών σχεδιασμών ανάπτυξης, σημειώνει ο Βουλευτής.

Ο κ Κάρουλλας αναφέρει πως οι ηγεσίες των Ημικρατικών Οργανισμών, σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, θα πρέπει να εξετάσουν τις διαδικασίες που ακολουθούν και να βρούν τρόπους έτσι ώστε να καταθέτουν έγκαιρα τους ετήσιους προϋπολογισμούς τους στην Βουλή για ψήφιση.