Μετράμε αντίστροφα για τις Προεδρικές Εκλογές με τα επιτελεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να πείσουν τους ψηφοφόρους, εν τούτοις φαίνεται ότι οι νέοι δεν πείθονται εύκολα.

Του Στέλιου Χαραλάμπους

Μιλώντας στο TVOneNews.com.cy ο Προϊστάμενος της κεντρικής υπηρεσίας εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέραν των 40.000 πολιτών που έχουν δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και δεν το έχουν πράξει.

Πάντως πριν από περίπου ένα μήνα οι πολίτες που δεν εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους  ανέρχονταν  στις 43.000.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την αλλαγή ημερομηνίας στη διεξαγωγή των Εκλογών  δεν επιτρέπει σε όσους γεννήθηκαν 29 Ιανουαρίου μέχρι  18 Φεβρουαρίου του 2000 να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. 

Η διαδικασία

Όπως ανέφερε, ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, είναι:

  • Η συμπλήρωση ενός εντύπου, μαζί με μια φωτογραφία (αν παρουσιαστεί ο αιτητής αυτοπροσώπως μπορεί να φωτογραφηθεί δωρεάν, χωρίς να είναι απαραίτητο να προσκομίσει φωτογραφία).
  • Πιστοποίηση από τον Kοινοτάρχη της περιοχής διαμονής του εκλογέα. Σε περίπτωση που θα παρουσιαστεί ο ίδιος δεν χρειάζεται πιστοποίηση.
  • Για να θεωρείται κάποιος ότι είναι μέλος θρησκευτικής ομάδας (Λατίνων, Mαρωνιτών, Aρμενίων) και να ενημερωθεί ανάλογα ο Eκλογικός Kατάλογος, απαιτείται βεβαίωση από την εκκλησία του.

Διαβάστε επίσης: Προεδρικές- Στήνουν κάλπες οι Οικολόγοι για επιλογή του εκλεκτού

Με απολογισμό πενταετίας η εξαγγελία Νίκου Αναστασιάδη

Άρχισαν οι «καμπάνες» για τα sms – Πρόστιμο σε Λιλλήκα