Το Πανελλήνιο, αλλά και το Παγκύπριο συγκλόνισε η είδηση της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Τη γη κάτω από τα πόδια του έχασε ο γιος του δικηγόρου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, ο οποίος έκλαιγε με λυγμούς έξω από το γραφείο του πατέρα του, στην αγκαλιά του θείου του, όταν έμαθε για την άγρια δολοφονία του πατέρα του. 

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook θέλησε να πει ο Νώντας στον πατέρα του, ένα άνθρωπο που αποτέλεσε το στήγριγμά του, αλλά και το πρότυπό του. 

Ο Νώντας αναφέρει χαρακτηριστικά «Χθες έχασα ό,τι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έφυγε κάνοντας το λειτούργημά του και πάντα μου έλεγε αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. [...] Δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο όπως ήταν το όνειρό του. Καλό παράδεισο πατέρα μου!!»

nodas.JPG

Συντετριμμένη η οικογένεια

Το σοκ για την οικογένεια του πρώην βουλευτή ήταν τεράστιο, όταν έλαβαν το τηλεφώνημα για τη δολοφονία του και έσπευσαν στο γραφείο του.

Η χήρα του δικηγόρου έμοιαζε χαμένη στο άγνωστο, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει την τραγωδία που βρήκε το σπίτι της. 

Η θεία του δολοφονηθέντος, Ντάνα Ζαφειροπούλου - Οικονομοπούλου, η οποία φαινόταν φανερά συντετριμμένη, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως έγινε μια τέτοια στιγερή δολοφονία. 

Σε δήλωσή της αναφέρει: «Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του. Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιος Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια».

Στο γράφειο του έσπευσαν εκτός από την οικογένειά του και συγγενείς, συνάδελφοι αλλά και απλοί άνθρωποι, για να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο στήριξη και δύναμη στην οικογένεια του θύματος. 

Ο γιος του ήταν η τραγική φιγούρα της υπόθεσης, καθώς δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως δεν θα αντικρίσει τον πατέρα του ξανά, δε θα του μιλήσει ξανά. Μαζί με την αδελφή του άκουγαν λόγια παρηγοριάς και δέχονταν αγκαλιές από συγγενείς, φίλους, γνωστούς αλλά και απλούς ανθρώπους. 

nondas-6.jpg

nondas-5.jpg

nondas-4.jpg

nondas-3.jpg

nondas-2.jpg

nondas-1.jpg

nondas.jpg

nondas-8.jpg

nondas-7.jpg