Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητή Κώστα Γουλιάμο.

Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση η κ. Σπέχαρ ανέφερε :«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα και καρποφόρα συνάντηση με τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε πολλά ζητήματα, περιλαμβανομένου του κυπριακού και τη σημασία εκκόλαψης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις κοινωνίες. Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για πολλά. Προσδοκώ στην οικοδόμηση μιας μακροχρόνιας σχέσης με το Πανεπιστήμιο και στο σχεδιασμό συνεργειών. Κοινές δράσεις που θα στοχεύουν στην ενότητα και τη μελλοντική ευημερία της Κύπρου». Καταλήγοντας η επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ υπογράμμισε: «Εντυπωσιάσθηκα με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, την πανεπιστημιούπολη και τα πρότυπα λειτουργίας του, όπως και για το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο ανήκει στη Laureate International Universities».

Απαντώντας ο Πρύτανης Κ. Γουλιάμος προς την επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ανέφερε πως  «πράγματι η Laureate, μέσω του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τη χώρα αφού πλέον αναγνωρίζονται διεθνώς οι ουσιαστικές συνθήκες αριστείας και καινοτομίας σε έρευνα, υποδομές, υπηρεσίες και προγράμματα σπουδών».

Ο Πρύτανης Κώστας Γουλιάμος ευχαριστώντας την κα. Σπέχαρ για την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο  Κύπρου, χαρακτήρισε τη συνάντηση «εγκάρδια και παραγωγική, διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να διεξέλθουμε πολλών και επίκαιρων θεμάτων». Ταυτόχρονα, ο Πρύτανης απηύθυνε πρόσκληση στην κ. Σπέχαρ να μιλήσει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου για τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση του Κυπριακού, ειδικότερα σε αυτή την κρίσιμη φάση.

Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από την επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.