Μια σειρά ταινιών που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και η οποία κατάφερε να αφήσει το δικό της στίγμα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

Ο λόγος για τη σειρά ταινιών Harry Potter, που σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς 16 χρόνια μετά την προβολή της πρώτης ταινίας και 7 χρόνια μετά την προβολή της τελευταίας και το κοινό ακόμη συνεχίζει να παρακολουθεί  και τις 8 ταινίες. Ακολουθούν τους τρεις μάγους και την παρέα τους, που δεν φοβήθηκαν τίποτα και τα έβαλαν ακόμη και με τον άρχοντα του σκότους. 

Αλλά που βρίσκονται τώρα οι πρωταγωνιστές των ταινιών; Συνέχισαν την υποκριτική, τα παράτησαν; 

Daniel Radcliffe 

Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε το Harry Potter, ένα ρόλο που σημάδεψε την υποκριτική του καριέρα. Μετά το τέλος των ταινιών, ο Radcliffe συνέχισε την πορεία του στην υποκριτική με αρκετή επιτυχία, αφού εμφανίστηκε τόσο στη μεγάλη, όσο και στη μικρή οθόνη. Σημαντικοί ρόλοι που έπαιξε μετά το Harry Potter αυτός του Manny Swiss Army Man και αυτός του Walter Mabry από το Now You See Me 2.

-zKgYK.jpg

Emma Watson 

Κανείς δεν θα μπορούσε να ερμηνεύσει καλύτερα την Hermione Granger. Η Emma Watson έδωσε το δικό της άγγιγμα στη Hermione και κατάφερε να γράψει τη δική της ιστορία. 7 χρόνια μετά και η Watson εξακολουθεί να μπαίνει στα σπίτια μας μέσα από τις ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστεί. Το 2017 ενσάρκωσε με επιτυχία το ρόλο της Belle από την ταινία Beauty and the Beast (Η Πεντάμορφη και το Τέρας), ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος της Ila στην ταινία Noah (Νώε). 

-Wv3ga.jpg

Rupert Grint 

Εξαιρετικός στο ρόλο του Ron, του ατσούμπαλου μάγου, αλλά πιστού φίλου, ο οποίος δεν παράτησε ποτέ τους φίλους του. Εντάξει μόνο για λίγο στην 7η ταινία. Ο Rupert Grint συνεχίζει να ασχολείται με την υποκριτική και, όπως ο Radcliffe, εμφανίζεται και στον κινηματογράφο, αλλά και σε σειρές της τηλεόρασης. Ενσάρκωσε με επιτυχία το ρόλο του Jonny στο Moonwalkers, ενώ άφησε το στίγμα και ως Charlie Cavendish στη σειρά Snatch. 

-K8Ulm.jpg
ron-ermionh-pi87S.jpg
ron-ermionh.jpg

Ralph Fiennes

Εξαιρετικός στο ρόλο του λόρδου Voldermort, του άρχοντα του σκότους. Ο Ralph Fiennes ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων στο Howgards, αλλά όχι του Harry ο οποίος κατάφερε να τον κερδίσει. Ο Fiennes εξακολουθεί να καταγράφει επιτυχημένη πορεία στον κινηματογράφο. Πρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στις ταινίες A big Splash και Spectre.

-Lta0E.jpg

Alan Rickman

Ο καθηγητής των Slytherin, ο οποίος αποδείχτηκε πως ήταν εντελώς διαφορετικός από αυτό που έδειχνε. Ο εξαιρετικόε Alan Rickman ενσάρκωσε με απόλυτη επιτυχία τον καθηγητή Severus Snape. Το 2016 δυστυχώς έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας. 

-Ehkcd.jpg

Oliver και James Phelps

Οι δίδυμοι μπελάδες του μαγικού κόσμου. Κανένας και τίποτα δεν μπορούσε να τους χωρίσει. Εκτός από το θάνατο. Οι George κα ιFred Weasly άφησαν τη δική τους ιστορία στις ταινίες του Harry Potter, ενώ μέχρι και σήμερα οι δίδυμοι Oliver και James Phelps συνεχίζουν την υποκριτική, είτε μαζί είτε ξεχψωριστά. Εμφανίζονται μαζί στην ταινία Our Worst Enemy.

kai-fret.jpg

Matthew Lewis

Ο ατσούμπαλος Neville, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στους τρεις φίλους και πολλές φορές τους έσωσε και τη ζωή. Ο Matthew Lewis άφησε πίσω τον άχαρο Neville, χωρίς όμως να τον ξεχνά και συνεχίζει να διαπρέπει στον κινηματογράφο, αλλά και στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε σε διάφορες σειρές της τηλεόρασης. 

-RF9CP.jpg

 Tom Felton

Ο αντίπαλος του Harry στο Howgards. Ο Draco Malfoy προσπαθούσε να μοιάσει στον πατέρα του και αυτό τον οδήγησε στον άρχοντα του σκότους. Ωστόσο, το καλό μέσα του υπερίσχυσε του κακού, την κατάλληλη στιγμή. Ο Tom Felton διαπρέπει στη μεγάλη και μικρή οθόνη, καθώς πρωταγωνίστησε και σε ταινίες αλλά και σε σειρές. Σημαντικός ο ρόλος του Lucius στην ταινία Risen, αλλά και του Matt στην ταινία Feed.

-wz9MX.jpg

Bonnie Wright

Ακόμη μια Weasly και η αγαπημένη του Harry. Η Ginny, αν και μικρότερη από τους τρεις φίλους, στάθηκε στο πλευρό τους και βοήθησε με το δικό της τρόπο να νικήσουν τον άρχοντα του σκότους. Η Bonnie Wright είναι μια πολύ υποσχόμενη νέα ηθοποιός, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, γράφει τη δική της ιστορία. 

-lAEZU.jpg

Alfred Enoch

Ο αντίπαλος του Harry όσον αφορά την καρδιά της Ginny. Ο Alfred Enoch ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του Dean Thomas. Συνεχίζει την πορεία του στην ηθοποιία, με το ρόλο του Wes Gibbins στην επιτυχημένη σειρά του Abc How to get away with murder να αφήνει ιστορία.

-Lj4N0.jpg