Τα σχέδιά της Uber για την κατασκευή ιπτάμενων ταξί ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ντάλας, την Τρίτη, ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της εταιρείας, Τζεφ Χόλντεν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το πλάνο που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει ένα ευρύ δίκτυο ιπτάμενων ταξί που θα τεθεί σε εφαρμογή στις μεγάλες πόλεις μέχρι το 2020. Σύμφωνα με τον Χόλντεν, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με διάφορες εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών και εταιρείες ακινήτων αλλά και με την ChargePoint Inc. που θα παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τα πλάνα, τα VTOL (electrical vertical take off and landing) οχήματα, όπως τα ονομάζει, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από το Ντάλας-Φορτ Γουορθ ενώ κάποιες δοκιμές θα γίνουν ταυτόχρονα και στο Ντουμπάι.

Αν το εγχείρημα πετύχει, μια διαδρομή 30 λεπτών από τη μία άκρη του Σαν Φρανσίσκο (που είναι η έδρα της εταιρείας) έως την άλλη, θα μειωθεί σε μόλις τρία λεπτά. Ωστόσο, η Uber έχει έντονο ανταγωνισμό. Η μητρική της Google, Alphabet, ήδη έχει χρηματοδοτήσει δύο παρόμοια projects, ενώ στον «αγώνα» κατάκτησης των… αιθέρων βρίσκονται τόσο μικρές τεχνολογικές start ups όσο και μεγάλες εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών όπως η Airbus.

Πηγή: NewMoney