«Οι διαπραγματευτές ενημέρωσαν τους ηγέτες, για τις συζητήσεις που είχαν μέχρι στιγμής αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει την συζήτηση επί όλων των θεμάτων και για αυτό υπάρχουν νέες προγραμματισμένες συναντήσεις», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στους 101,1 fm, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «στην χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών, με βάσει την ενημέρωση από τους διαπραγματευτές δεν προέκυψε κάτι καινούργιο ή διαφορετικό σε σχέση με τον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε χθες πως δεν φτάνει το καλό κλίμα σε μια συνάντηση αλλά να έχουμε και αποτελέσματα. Ευελπιστούμε στη συνέχεια πως θα υπάρξουν αποτελέσματα», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ακόμη ο κύριος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως «χθες βράδυ το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών τέθηκε από την πλευρά του κυρίου Ακιντζί και η απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν πως είναι εκτός συζήτησης και αφορά τις σχέσεις ανάμεσα της Τουρκίας και της ΕΕ».

«Οι δύο ηγέτες στην χθεσινή συνάντηση έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές στους δύο διαπραγματευτές για να εξετάσουν περαιτέρω κάποια θέματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα από εκεί», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.