Η συζήτηση στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων  είναι αυτή που θα καθορίσει αν θα υπάρξει αποτέλεσμα και είναι σε όλους κατανοητό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο ΜegaOne o Nίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι οι συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα και την Τρίτη, είναι σημαντικές καθώς θα γίνει ανασκόπηση των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης στο Crans Montana στην παρουσία και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε προ των ευθυνών του τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ, ενώ όπως ανέφερε ο ΚΕ, πήγαμε στην Ελβετία για να προχώρηση η διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Όσον αφορά τα ενεργειακά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνέστησε , ψυχραιμία και σοβαρότητα, τονίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας εργάζονται για να υλοποιηθούν απρόσκοπτα οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί.