Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες αναλόγως των πράξεων της Τουρκίας, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «η Διεθνείς κοινότητα που παρακολουθεί τις συνομιλίες λένε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δεν βοηθάνε στο διάλογο», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου στους 101,1 fm, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να φύγουμε από το τραπέζι των συνομιλιών, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε πως «ο κύριος Παπαδόπουλος θα πρέπει να θέση αυτή την άποψη τη Δευτέρα όπου θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο».  

 «Μέχρι τη Γενεύη, επικρατούσε μια αισιοδοξία σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Μετά όμως ξαφνικά έθεσε η Τουρκία το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών που στην ουσία αναιρούσε συγκλίσεις και συναντιλήψεις που είχαν επιτευχθεί και βλέπουμε να υπάρχει επιμονή από τουρκικής πλευράς στο συγκεκριμένο θέμα», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε πως «το θέμα αυτό τέθηκε επίσης και χθες βράδυ στη συνάντηση, από τον κύριο Ακιντζί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στον κύριος Ακιντζί λέγοντας του πως είναι εκτός συζήτησης και αφορά τις σχέσεις ανάμεσα της Τουρκίας και της ΕΕ».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως «εκείνο που έχει «μολύνει» τις διαπραγματεύσεις είναι αυτή η θέση της Τουρκίας για τις τέσσερις βασικές ελευθερίες». «Εάν υπάρχει εμμονή σε αυτή την θέση, δεν θα υπάρξει πρόοδος στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού».