Της Στέλλας Σάββα

Διεθνής σπείρα που διαπράττει κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, φαίνεται  να έχει δεσμούς με την Κύπρο. Ενδεικτικό αυτού η υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια του ΤΑΕ Λεμεσού. Συγκεκριμένα μετά από μήνυμα που έλαβαν οι Κυπριακές αρχές από την EUROPOL,  διενεργήθηκαν έρευνες στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι 16 αυτοκίνητα πολυτελείας, που κλάπηκαν από την Ισπανία, διακινήθηκαν μέσω του λιμανιού της πόλης.

Ακόμη από τις έρευνες της Αστυνομίας που έγιναν σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 4 από τα 16 αυτοκίνητα, για τα οποία όπως διαπιστώθηκε η ταυτότητα τους είναι πλαστογραφημένη. Αναφορικά με τα υπόλοιπα 12 κλοπιμαία οχήματα, διαπιστώθηκε ότι έγινε επανεξαγωγή τους σε χώρα της Ασίας, πριν ενημερωθούν οι αρχές της Δημοκρατίας. 

Τα οχήματα φέρεται να κλάπηκαν μεταξύ τον Νοέμβριο του 2016 και του Μαρτίου του2017 από την Ισπανία. Στην Κύπρο έφθασαν μέσω του λιμανιού της Πορτογαλίας. Η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο συνδέσεις με την υπόθεση να έχει Κύπριος εισαγωγέας. Σε κατάθεση του, ο ίδιος προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται από την Αστυνομία.