Παρεμβαίνει ο Έφορος ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, στην πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαγραφή χρεών των σωματείων. 

Αποκαλυπτικές πληροφορίες που φέρνει στο φως ο Δημοσιογράφος του TVONE, Μάριος Παπαηλία, αναφέρουν, πως, της κίτρινης κάρτας που έδειξε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με επιστολή του προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, προειδοποιώντας πως τυχόν υλοποίηση της σχετικής απόφασης του 2007 για διαγραφή των χρεών σε ποδοσφαιρικά σωματεία, ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ, συνιστά παρανομία, ακολουθεί η κόκκινη κάρτα από τον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, θεωρώντας πως η απόφαση ήταν φάουλ. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από έγκυρες πηγές, ο Έφορος έχει ήδη ξεκινήσει αλληλογραφία με τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, ζητώντας να ενημερωθεί πλήρως για τις πρόνοιες της απόφασης, ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, εκ πρώτης όψεως βλέπει πως προκύπτει σοβαρό ζήτημα αφού με τα δεδομένα που έχει ενώπιον του, εκτιμά πως αυτό που γίνεται αποτελεί Κρατική Ενίσχυση στα σωματεία και απαγορεύεται από τη νομοθεσία. 

Επίσης, αποδεικνύεται πως η απόφαση της περασμένης εβδομάδας του Υπουργικού Συμβουλίου πάρθηκε χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση της Κυβέρνησης και του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων. 

Πληροφορίες αναφέρουν στο TVONE, πως δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που εξετάζει το γραφείο του εφόρου, είναι και η απόφαση για κατασκευή γηπέδου από την Κυβέρνηση για να παραχωρηθεί στις ομάδες της Λεμεσού.  

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, στις 19 Ιουλίου όπως αναθέσει την εκτέλεση έργου του ΚΟΑ, με δαπάνη 28,2 εκατομμυρίων ευρώ και το ζήτημα έγκειται στο ποιος θα έχει τη διαχείριση του γηπέδου, γιατί εάν αυτή παραχωρηθεί στις ομάδες, τότε η ενέργεια θα αποτελεί και εδώ Κρατική Ενίσχυση. 

Τελικές αποφάσεις από τον Έφορο, επί των συγκεκριμένων ζητημάτων, θα παρθούν μέχρι το τέλος της βδομάδας.