Του Μάριου Παπαηλία  

Η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, επιβεβαίωσε το χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές σε όλα τα κεφάλαια.

O Μουσταφά Ακιντζί όχι μόνο δεν παρουσιάστηκε με διάθεση συζήτησης για εξεύρεση κοινού εδάφους, στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οικονομίας, αλλά επέμεινε στη συζήτηση της Τουρκικής απαίτησης για τις 4 ελευθερίες.

Σε δηλώσεις του ο ΠτΔ κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό ανέφερε ότι δεν αρκεί μόνο το καλό κλίμα, η ουσία είναι να υπάρχουν αποτελέσματα.  

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε και την Τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εκδηλώνεται καθημερινά στην Κυπριακή ΑΟΖ, με την έκδοση NAVTEX,ασκήσεων με πραγματικά πυρά, αλλά και με τις κινήσεις του «Μπαρμπαρός»

Για το κλίμα στις διαπραγματεύσεις αναφέρθηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος , ο οποίος μιλούσε στην εκπομπή του MegaOne « Ενημέρωση Τώρα», σχολιάζοντας την εμμονή του Μουσταφά Ακιντζί για τις τέσσερις ελευθερίες.

Πάντως οι διαπραγματευτές ανέλαβαν να συνεχίσουν την ετοιμασία προτάσεων προς τους δυο ηγέτες, ώστε να καταστεί πιο παραγωγική η επόμενη συνάντηση στις 2 Μαΐου.