Διήμερο ανασκόπησης και ανασυγκρότησης όσον αφορά το Κυπριακό αλλά και καθορισμός των επόμενων βημάτων στο Κυπριακό, μετά το νέο ναυάγιο  στο Crans Montana.

Κατά τις συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου τόσο σήμερα Δευτέρα όσο και αύριο Τρίτη αναμένεται να γίνει μια ανασκόπηση των δεδομένων που δημιουργήθηκαν μετά τη Διάσκεψη στην Ελβετία.

Πάντως πέραν από την ανασκόπηση των δεδομένων, σήμερα οι κομματικοί ηγέτες αναμένεται να καταθέσουν εισηγήσεις για την μετέπειτα πορεία, ενώ αύριο στο Εθνικό Συμβούλιο θα παραστεί και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, στην Κύπρο αναμένεται σήμερα για επαφές και η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας. Μια επίσκεψη με δυνατούς συμβολισμούς που επαναβεβαιώνουν την ισχυρή στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της γαλλικής ΤΟΤΑΛ, στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Εξ άλλου, επαφές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσει,ο διαπραγμετευτής της Ε/κ πλευράς Αντρέας Μαυρογιάννης, στο πλαίσιο των οποίων θα τεθούν όλες οι εξελίξεις περιλαμβανομένων των τουρκικών προκλήσεων ενώ Άιντα και Σπέχαρ θα ενημερώσουν την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας για το κυπριακό.