Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες, πέσαμε πάνω σε μια συγκλονιστική ιστορία, που διαδραματίστηκε στη Λάρνακα τον Μάρτιο του 1990.

Μια ιστορία, που θα μπορούσε να αποτελεί ένα καλογυρισμένο σενάριο ταινίας. 

«Φοβερό σοκ υπέστη ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, όταν πηγαίνοντας να εξετάσει επί τόπου περιστατικό, αντίκρισε το πτώμα του πρωτότοκου γιού του, Χ.Ι ηλικίας 27 ετών. Ο άτυχος νέος, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έπεσε από τον 8ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μακαρίου του Γ΄.

Το πτώμα εντόπισε υπεύθυνος γραφείου Ταξί, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Πλησιάζοντας το πτώμα ο ανυποψίαστος πατέρας, που μετέβη στη σκηνή, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση, έμεινε σαν στήλη άλατος, αφού ο νεκρός ήταν ο γιος του.

Ο τραγικός πατέρας υπέστη σοκ και παρέστη ανάγκη να μεταφερθεί μακριά από τη σκηνή του μακάβριου συμβάντος.

Ο 27χρονος σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στις ΗΠΑ.

Λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 27χρονος, είχε μεταβεί,  στο σπίτι της μητέρας του σε χωριό της Λάρνακας, με σκοπό να διανυκτερεύσει.

Η κακοκαιρία όμως που επικρατούσε ανησύχησε τους γονείς του και τα αδέλφια του. Έτσι ο ένας εκ των δυο αδελφών του, πήρε το αυτοκίνητο του και πήγε να τον πάρει.

Εκείνο το πρωί, ο πρωτότοκος γιος του Αστυνόμου, ξύπνησε και είπε στον πατέρα του ότι δεν αισθάνεται καλά. Τους ενημέρωσε ότι θα πήγαινε ένα περίπατο στη γειτονιά, αλλά δεν έμελλε να ξαναγυρίσει στο σπίτι του».  

22496892-1335592366552138-55596399-o.jpg

Εφημερίδα «Φιλελεύθερος», Μάρτιος 1990.

Tης Χριστιάνας Γαβριήλ