Οι προσδοκίες μας βασίζονται πάνω σε δυο πυλώνες ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρώτος πυλώνας είναι να υπάρχει μια ανακάλυψη, είτε μικρή, είτε μεγάλη, ενώ ο δεύτερος πυλώνας είναι τα αποτελέσματα της Γεώτρησης, στον «Ονισήφορο» καθώς αυτά  θα μας δείξουν τη συνέχεια και ποια πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας.

Μιλώντας στους 101,1 ο Υπουργός Ενέργειας, ανέφερε ότι η  δομή του κοιτάσματος δεν είναι μεγάλη και κατ επέκταση η ανακάλυψη δεν θα είναι μεγάλη, ανέφερε ο κ Λακκοτρύπης , λέγοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση το κοίτασμα να είναι ανάλογο του κοιτάσματος της Αφροδίτης.

Ο Υπουργός Ενέργειας, σημείωσε ότι αυτή γεώτρηση θα επιβεβαίωση ή θα καταρρίψει, όχι τελεσίδικα το γεωλογικό μοντέλο «Ζορ».

Ο Κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν θα είναι τελεσίδικο για οποιαδήποτε άλλη ανακάλυψη.    

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις και επιδιώξεις, ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι, πρωταρχική επιδίωξη της Τουρκίας ήταν, είναι και θα είναι να σταματήσει η Κύπρος τη γεώτρηση και την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Η καλύτερη απάντηση που δίνουμε είναι η συνέχεια των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Όσον αφορά τον τουρισμό ο Υπουργός Ενέργειας, ανέφερε ότι υποδεχόμαστε πολύ περισσότερο κόσμο, ο οποίος ξοδεύει και περισσότερα, ενώ όπως σημείωσε ο περιορισμένος χρόνος του τουρισμού είναι ένα πρόβλημα ενώ όπως σημείωσε κατά τα τελευταία 3χρόνια υπάρχει αύξηση στην κάθοδο τουρισμού και κατά την χειμερινή περίοδο.