Τον κουμπαρά που φύλαγε τα χρήματα για θεραπεία του παιδιού της στη Γαλλία, έκλεψαν η αδελφή και η ξαδέλφη της, 25χρονης στη Λεμεσό.

Της Στέλλας Σάββα 

Οι δύο ανήλικες συνελήφθησαν και φέρονται να παραδέχονται τη διάπραξη του αδικήματος. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι έδωσαν τα χρήματα σε άλλο πρόσωπο που τα είχε ανάγκη!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη μεταξύ 9 και 11 Ιανουρίου, όταν η 25χρονη μητέρα αντιλήφθηκε ότι από το σπίτι λείπει ο κουμπαράς, που με κόπο γέμιζε.

Στον κουμπαρά υπήρχε χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ, και ήταν τοποθετημένος σε ερμάρι της οικίας της.

Σκοπός της φύλαξης των χρημάτων ήταν για να πάρει το ανήλικο παιδί της για θεραπεία στη Γαλλία, αφού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η 25χρονη με το που αντιλήφθηκε ότι ο κουμπαράς είχε κάνει φτερά ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία. Η νεαρή τότε εξέφρασε υποψίες εναντίον της 15χρονης αδελφής της και της 17χρονης εξαδέλφης της.

Οι δύο νεαρές κλήθηκαν για ανάκριση στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου φέρονται να παραδέχθηκαν την κλοπή του κουμπαρά, αλλά να ισχυρίστηκαν ότι τον έκλεψαν για να δώσουν τα χρήματα σε τρίτο πρόσωπο που τις έπεισε ότι τα είχε περισσότερη ανάγκη.

Οι δυο ανήλικες και ο 17χρονος φίλος τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού , το οποίο διέταξε την κράτηση τους για 8 ημέρες. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και σε 4ο πρόσωπο ηλικίας , το οποίο καταζητείται αφού εκτιμάται ότι καταχράστηκε τα χρήματα μαζί με τους 3 ανήλικους.