Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν στην Λεμεσό, για υπόθεση, φόνευσης προστατευόμενου είδους χελώνας καρέτα – καρέτα καθώς και για άλλα αδικήματα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της δύναμης, ειδοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, ότι σε ανοιχτό χώρο στη Λεμεσό, υπήρχε έντονη δυσοσμία.  

Μέλη της Αστυνομίας που έσπευσαν στην σκηνή, εντόπισαν, μετά από έρευνες, σε κάλαθο περισυλλογής σκύβαλον, μια νεκρή χελώνα, της οποίας αφαιρέθηκε το καβούκι, ενώ είχαν τεμαχιστεί και τα άκρα της.

Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Αλιείας και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, οι οποίοι από εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν, ότι πρόκειται για θαλάσσιου είδους χελώνα, πιθανόν Καρέτα – Καρέτα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες μελών του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη, ανακόπηκε για έλεγχο λίγο μετά το μεσημέρι αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα. 

Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν δηλωμένο ως ακινητοποιημένο, ενώ η άδεια κυκλοφορίας του ήταν ληγμένη από το Δεκέμβριο του 2015.

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός εκ των δυο συλληφθέντων, εντοπίστηκε το καβούκι της χελώνας, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Σε ανακριτικές τους καταθέσεις τα πιο πάνω πρόσωπα παραδέχθηκαν τη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.