Λάβρος στην ανακοίνωση της, η Επίτροπος προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, όσον αφορά το νέο μέτρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Της Φοινιώς Σάββα

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Λοϊζίδου Νικολαΐδου κάλεσε την ΚΟΠ όπως απενεργοποιήσει το πρόσφατο μέτρο που είχε πάρει, όπου οι οπαδοί θα πρέπει να αγοράζουν τα εισιτήρια τους μόνο ηλεκτρονικά, όπου θα καταχωρούν προσωπικά τους δεδομένα, ενώ κάλεσε την ομοσπονδία όπως καταστρέψει τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής συλλέξει, αφού πάρει τα απαραίτητα μέτρα για επιστροφή των χρημάτων στους φιλάθλους που αγόρασαν τα εισιτήρια.

Σε επικοινωνία που είχε TVONEnews.com.cy με την κ. Λοϊζίδου, η ίδια ανέφερε πως η ανακοίνωση αυτή έρχεται έπειτα από μια σειρά επικοινωνιών με την ΚΟΠ, ωστόσο η ίδια δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

«Η ΚΟΠ θα πρέπει να μου απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα στην προηγούμενη μου επιστολή και μετά να προχωρήσει με το μέτρο αυτό. Τους είχαμε δώσει διορία μέχρι τις 22/12/2017 αλλά λόγω εορτών είμαστε πιο ελαστικοί, αλλά δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση μέχρι στιγμής», σημειώνει η κ. Λοϊζίδου, προσθέτοντας πως σε περίπτωση που δεν λάβει απάντηση από την ΚΟΠ, θα παραπέμψει το θέμα στο Γενικό Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: 

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανέφερε χαρακτηριστικά στο TVONEnews.com.cy πως αυτά που ζητά η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την αγορά των εισιτηρίων είναι αρκετά και δεν έχουν δικαιολογηθεί από την ΚΟΠ.

Η νέα εφαρμογή της ΚΟΠ καταπατεί την αρχή της νομιμότητας, ενώ η Ομοσπονδία δεν έχει ακόμη απαντήσει στο ερώτημα ποιος θα επεξεργάζεται τα δεδομένα που συλλέγονται.

«Δεν μας απάντησαν γιατί χρειάζονται όλα αυτά τα δεδομένα και δεν μας ενημέρωσαν τι θα γίνονται τα δεδομένα αυτά μετά την επεξεργασία τους. Δεν έχω σκοπό να παρέμβω στο άθλημα, ούτε έχω σκοπό να προκαλέσω προβλήματα στις ομάδες. Το μόνο που ζητώ από την ΚΟΠ είναι απαντήσεις. Αν είχα λάβει τις απαντήσεις που ζήτησα, δεν θα είχαμε φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο».

Η κ. Λοιζίδου – Νικολαΐδου σημείωσε πως άσκησε την εξουσία που της παρέχει ο νόμος και επιβάλλει τη διακοπή της συλλογής ή επεξεργασίας δεδομένων μέσω αυτής της εφαρμογής, ενώ την ενδιάμεση αυτή απόφαση έχει κοινοποιήσει και στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Αρχηγό Αστυνομίας, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).