Μαγευτικές είναι οι εικόνες από το χωριό Τριμίκλινη και το υπερχειλισμένο φράγμα που αποθανάτισε το drone του Cyprus from Air by Manos.

Το γραφικό χωριό της Τριμίκλινης βρίσκεται 27 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού, στη μέση περίπου απόσταση του δρόμου προς το Τροόδος και είναι κτισμένο μέσα στο μεγαλύτερο λεκανοπέδιο της Κύπρου.Από τα παλιά χρόνια ήταν απαραίτητος σταθμός ξεκούρασης για αυτοκίνητα και επιβάτες.

Το χωριό περιτριγυρίζεται από συνεχόμενες ψηλές βουνοκορφές, με ψηλότερο βουνό το Ζάλακα, με εξαίρεση στη Νότια πλευρά της κοινότητας, όπου υπάρχει ένα μεγάλο φαράγγι, που δροσίζεται με τα γάργαρα νερά του ποταμού Κούρη. Το χωριό είναι με τέτοιο τρόπο κτισμένο, που είναι αδύνατο να το δεις ολόκληρο από ένα σημείο.

Το χωριό είναι κτισμένο σε μέσο υψόμετρο 570 μέτρων, δέχεται μια μέση ετήσια βροχόπτωση γύρω στα 680 χιλιοστόμετρα και στην περιοχή του καλλιεργούνται τα αμπέλια (οινοποιήσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες), αμυγδαλιές, ελιές και φρουτόδενδρα. Η μεγαλύτερη παραγωγή είναι ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια και δαμασκηνωειδή. Γνωστό είναι το κρασί και η ζιβανία που κατασκευάζουν οι κάτοικοι με τον παραδοσιακό τρόπο.

Περίπου 1½ χιλιόμετρο βόρεια του χωριού, υπάρχει το φράγμα της Τριμίκλινης, χωρητικότητας 340.000 κυβικών μέτρων. Από αυτό το φράγμα που βρίσκεται κτισμένο πάνω στον ποταμό Κούρη, αρδεύεται και έκταση του χωριού, η οποία καλλιεργείται με φυλλοβόλα οπωροφόρα δένδρα. Είναι το μοναδικό φράγμα της Κύπρου που πάντοτε είναι γεμάτο σχηματίζοντας μια τεράστια λίμνη μοναδικής φυσικής ομορφιάς όπου χρησιμοποιείται ως βιότοπος για διάφορα πουλιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από συγκοινωνιακής άποψης, η Τριμίκλινη βρίσκεται στον κύριο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών-Τροόδους, ο οποίος την συνδέει με την πόλης της Λεμεσού και όλα τα ορεινά θέρετρα του Τροόδους.