Μεγάλο στοίχημα για τα πολιτικά κόμματα και υποψηφίους είναι οι συσπειρώσεις αλλά και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων. Η δημοσκόπηση της εταιρίας  «Pulse Market research»  για λογαριασμό του TVONE φανερώνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά τη συσπείρωση αλλά και τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση γύρο από το πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη με ποσοστό  77%. Όσον αφορά τις μετακινήσεις από το ΔΗΣΥ στους υπόλοιπους υποψήφιους το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφά ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 5,0%, 3,0% πηγαίνει στο Σταύρο Μαλά ενώ μόλις 1,0% πηγαίνει στο Γιώργο Λίλλήκα.

eik17.PNG


Σημαντικά τα ποσοστά συσπείρωσης και στο ΑΚΕΛ με ποσοστό 70,0% ενώ ποσοστό 9,0% μετακινείται προς το Νικόλα Παπαδόπουλο, 6% προς το Νίκο Αναστασιάδη και 1,0% προς το Γιώργο Λίλλήκα.

eik18.PNG


Όσον αφορά το ΔΗΚΟ το ποσοστό συσπείρωσης ανέρχεται στο 61,0% την ίδια ώρα που αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό μετακίνησης  προς το πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη καθώς αυτό ανέρχεται στο 14%, εν αντιθέσει με τους Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα που συγκεντρώνουν από 4%.

eik19ok.PNG


Όσον αφορά την ΕΔΕΚ, κόμμα το οποίο τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου, η συσπείρωση στο πρόσωπο του Προέδρου του ΔΗΚΟ ανέρχεται στο  52,% ενώ ο Σταύρος Μαλάς συγκαιντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό από τις μετακινήσεις στην ΕΔΕΚ που ανέρχεται στο 13% ενώ 12%  πηγαίνει στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη και 3,0% στο Γιώργο Λιλλήκα.

edek.PNG