Αναβολή για μια ώρα πήρε η συνάντηση των ηγετών για το κυπριακό, που ήταν προγραμματισμένη για η ώρα 6:30 το απόγευμα, λόγω ατυχήματος που είχε η σύζυγος του Μουσταφά Ακιντζί, η οποία, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, υπέστη εξάρθρωση του αριστερού της ώμου.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη μεταφέρεται για η ώρα 7:30 το απόγευμα στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα κατεχόμενα, η κ. Ακιντζί τραυματίστηκε όταν έπεσε κάτω, ενώ βρισκόταν στο λεγόμενο προεδρικό.

Σύμφωνα με δήλωση του νοσοκομειακού γιατρού Μπουλέντ Ντιζνταρλί, η κ. Ακιντζί υπέστη εξάρθρωση ώμου και της παρέχεται η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Πολύ πιθανόν, πρόσθεσε, η κ. Ακιντζί να επιστρέψει στην οικία της απόψε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συναντήθηκαν οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντιλ Ναμί, ενώ νωρίτερα τα μέλη της ε/κ διαπραγματευτικής ομάδας, παρουσία του κ. Μαυρογιάννη και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, μετείχαν σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, για σκοπούς συντονισμού.

Σε δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή, ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων να φέρει τις δύο πλευρές σε σημείο που θα μπορούν μιλήσουν για συγκλίσεις που οδηγούν στην επίλυση του Κυπριακού. Είπε παράλληλα πως οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα ετοιμάσουν προτάσεις προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

Χθες συναντήθηκαν οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντιλ Ναμί΄ενώ νωρίτερα τα μέλη της ε/κ διαπραγματευτικής ομάδας, παρουσία του κ. Μαυρογιάννη και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, μετείχαν σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, για σκοπούς συντονισμού.