Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής ξεκαθάρισε στους ανθρώπους της Σαουθάμπτον πως δεν θα τον ενδιέφερε καμία άλλη πρόταση από αυτή των "κόκκινων". 

Σύμφωνα με αγγλικά Μέσα o Φαν Ντάικ μίλησε με τους ιθύνοντες της Σαουθάμπτον και κατέστησε σαφές ότι εάν φύγει από τον σύλλογο, αυτό θα το κάνει μοναχά για λογαριασμό της Λίβερπουλ. 

Το «φλερτ» μεταξύ του 26χρονου αμυντικού και την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ καλά κρατεί, αφού για ακόμα μια φορά ο ποδοσφαιριστής δείχνει την ξεκάθαρη επιθυμία του, να συνεχίσει την καριέρα του στο «Άνφιλντ». 

Η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών ήταν δεδομένη πριν ένα μηνά, όμως δεν οριστικοποιήθηκε ποτέ, καθώς οι «Άγιοι» κατήγγειλαν την Λίβερπουλ στην ομοσπονδία για παράνομη προσέγγιση του παίκτη. 

Έτσι λοιπόν ο σύλλογος του «Μέρσεισαιντ» έκανε πίσω, ώστε να μην δεχτεί τις βαριές τιμωρίες που προβλέπονταν, όμως ποτέ πραγματικά δεν εγκατέλειψε την υπόθεση. 

Ο Γιούργκεν Κλοπ επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Ολλανδού καθώς τον θεωρεί ιδανική περίπτωση για την υπεράσπιση της οπισθοφυλακής της ομάδας και χωρίς να τον αποτρέπουν τα 69 εκατ. ευρώ που αξιώνει η Σαουθάμπτον. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο κόλπο της απόκτηση του Φαν Ντάικ έχουν μπει η Τσέλσι αλλά και η Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν έως και 45εκατ. λίρες στη Σαουθάμπτον για να ανάψει το «πράσινο φως», όμως στο τέλος η επιθυμία του ιδίου θα παίξει καθοριστικό ρολό και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν την Λίβερπουλ.