Μην μιλάτε πλέον για Μονακό, Γιβραλτάρ και προσάρτηση. Οι Τ/κ δεν είναι μειονότητα ή κατώτερης βούλησης, είναι ίσοι ιδιοκτήτες της Κύπρου. Σε αυτό ας ενωθούμε! (να συμφωνήσουμε)» ήταν το μήνυμα του Τ/κ διαπραγματευτή, Οζντίλ Ναμί στα τούρκικα στο τουίτερ.
 

Το τούιτ του κ. Ναμί ήρθε λίγο μετά τις δηλώσεις του «υπουργού ενέργειας και οικονομίας», Σουνάτ Ατούν περί μοντέλου Μονακό και Γιβραλτάρ. Πριν από αυτό ο τ/κ διαπραγματευτής έγραψε και πάλι στα τούρκικα μια σειρά ερωτημάτων μεταξύ των οποίων πώς επιβάρυνε η «απομόνωση», πώς έφθασαν στο να μην μπορούν να παίξουν ούτε ένα φιλικό παιχνίδι, πώς έγινε η Κυπριακή Δημοκρατία μονομερώς – όπως αναφέρει – μέλος της ΕΕ.
 
Μηνύματα όμως με διαφορετικούς αποδέκτες, έστειλε ο Οζντίλ Ναμί και στο λογαριασμό του στα αγγλικά στο τουίτερ όπου παραπέμποντας στη φράση στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ «ακόμα και όταν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (για τη λύση) ήταν στη θέση τους, όπως φάνηκε να ήταν στο Κραν Μοντανά…» για να συμπληρώσει ο Ναμί πως «δηλαδή η συμφωνία ήταν στο τραπέζι».
 
Στο δεύτερο του μήνυμα στα αγγλικά ο Τ/κ διαπραγματευτής αναφέρει ότι «κοιτάζοντας μπροστά χρειαζόμαστε γέφυρες και όχι τοίχους μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο. Η ΕΕ είναι το ισχυρότερο κοινό όραμά μας. Ας το χρησιμοποιήσουμε θετικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ