Στα ανοικτά της Κύπρου, στέλνει η Τουρκία το Barbaros με νέα Navtex. 

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα τουρκική Νavtex 410/17410/17, οι σεισμικές έρευνες θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται από αύριο 21 Απριλίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου. 

Η NAVTEX 410/17 με την οποία η Τουρκία εξαγγέλλει  τις έρευνες  του BARBAROS έρχεται μετά από ένα μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. 

Με απανωτές NAVTEX το τουρκικό πολεμικό ναυτικό πραγματοποιεί από χθες στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Πάφου ενώ έχει δεσμεύσει και περιοχή ελάχιστα μίλια έξω από τα κυπριακά χωρικά ύδατα, στα ανοικτά της Λάρνακας με στόχο τη βύθιση υποβρύχιας συσκευής.

Το σκηνικό περιλαμβάνει και περιπολίες με φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Η Κύπρος παρακολουθεί από κοντά το κλίμα εκφοβισμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει η Τουρκία και προβαίνει και στις απαραίτητες καταγγελίες, διαμηνύοντας την ίδια ώρα πως δεν θα παίξει το παιγνίδι της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων, οι δύο ηγέτες, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα συναντηθούν σήμερα μετά και το οριακό "Ναι" στο δημοψήφισμα  της Τουρκίας. 

navtexs.jpg